Količina 0 u vašoj korpi. Cena je 0.00 RSD Idi na kasu

Optimalna vlažnost u vinskim podrumima

Početna Optimalna vlažnost u vinskim podrumima

Optimalna vlažnost u vinskim podrumima

Optimalna vlažnost u vinskim podrumima

Hidratacija vinskih podruma. TechnoCooling sistemi se koriste i za održavanje optimalne temperature i relativne vlažnosti vazduha u vinskim podrumima. Neadekvatna visina relativne vlažnosti vazduha u vinskim podrumima može da bude u određenim periodima godine a ponekad i tokom čitave godine. Niska relativna vlaga vazduha osnovni je uzrok prirodnog isparavanja vina, što ima za posledicu pogoršanje kvaliteta vina a time i materijalni gubitak, kako zbog pada kvaliteta proizvoda, tako i zbog dodatnog vremena i radne snage usled posledičnog pretakanja vina u burad. Nadalje, drvena burad su podložna dehidrataciji struktura svojih spoljnih zidova, što je praćeno pogoršanjem kvaliteta vina i stepena iskorišćenja istovremeno.

FOGMASTER sistemi rešavaju sve ove probleme na prirodan i ekonomičan način putem regulisanja vlage vazduha u vinskim podrumima i održavanja njegove temperature. Voda koja se raspršuje se atomizuje diznama specijalnih konstrukcija, pa se dobijaju kapljice prečnika ispod 5–10 mikrona, koje se trenutno apsorbuju u vazduhu bez vlaženja objekata i površina ispod njih. Rezultati su primetni: burad se održava u dobrom stanju, kvalitet drveta ostaje odličan duže vremena, prirodna evaporacija proizvoda se sprečava, pa sam proizvod ostaje odličnog kvaliteta. Ovim se ostvaruju tolike uštede troškova, da se sistem otplaćuje za samo nekoliko meseci rada.

Hrastova burad sa vinom (barriques) se mora čuvati na mestu zaštićenom od promaje i svetlosti. Optimalna relativna vlaga vazduha je između 65% i 85%. Ako je ona ispod 65%, postoji opasnost od isušivanja buradi, a ako je ona vrlo visoka (preko 85%, na buradi se mogu razvijati gljivice i plesni. Ako je relativna vlaga vazduha između 80% i 85%, „vinski gubici“ se drastično smanjuju.
Savremeni FOGMASTER sistem potreban je onim proizvođačima vina koji žele veći povrat sredstava i bolji kvalitet vina koja sazrevaju u drvenim buradima.

Vinski podrumi

Hidratizacija podruma     Hidratizacija podrumaHidratizacija podruma

Akvamatik DOO

Preduzeće “AKVAMATIK DOO”

Bavi se prodajom sistema za hlađenje vazduha

063 7005772 ili Pošaljite Email